M
E
N
U
Pesäpalloliitto - Urheilijan polku

Yleistä

Suuntana Superpesis - pelaajapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti Superpesistä tapahtuu. Yksilöt etenevät luonnollisesti yksilöllisten taipumustensa ja harjoitustaustansa mukaisesti, mutta Suuntana Superpesis - pelaajapolku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä tai valmennuksen sisällön painopisteitä tulisi eri ikävaiheissa olla.

Suuntana Superpesis -pelaajapolku sisältää kolme eri kokonaisuutta:

  • Asennoituminen tekemiseen
  • Peli
  • Vastuullinen toimija

Asennoituminen tekemiseen

Taustoittaa niitä tekijöitä, joiden avulla pelaaja innostuu, onnistuu ja kiinnittyy osaksi yhteisöä.

Peli

Tavoitteena on kehittää pelaajan laji-, peli-, ja psyykkisiä taitoja sekä fyysisiä ominaisuuksia loogisesti etenevin askelin. Päämääränä voidaan pitää sitä, että pesäpallokentillä on tulevaisuudessa entistä enemmän pelaajia, jotka hallitsevat monipuolisesti lajin perustaidot, kykenevät reagoimaan nopeasti muuttuviin pelitilanteisiin sekä ymmärtävät peliä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Peli - kokonaisuudessa käytetään verbejä; avustan, ohjaan ja tuen, kuvaamaan valmentajan roolia oppimisprosessissa.

Vastuullinen toimija

Suunniteltu tukemaan pelaajan ympäristön toimintaa. Tämän kokonaisuuden avulla voidaan myös arvioida, miten eri roolissa olevat toimijat tukevat pelaajan kehittymistä kohti superpesistä.

Suuntana Superpesis-pelaajapolun tekemisessä on ollut neljä ohjenuoraa; käytettävyys, ymmärrettävyys, inhimillisyys ja pelin ytimen tavoittaminen. Onko näissä onnistuttu, sen päätät sinä, arvoisa pesisihminen.

Hyviä lukuhetkiä pesiksen parissa!

 

105 Pesäpallo-onnistumista

105 pesäpallo-onnistumista –materiaali antaa pesiskouluohjaajille ja opettajille työkalupakin rakentaa harjoitusten tavoitteisiin parhaiten soveltuvia harjoitteita, pelejä ja leikkejä.

Suomen Pesäpalloliitto PPL Ry

Superpesis