M
E
N
U
Pesäpalloliiton koulutus- ja valmennustietokeskus - Ajankohtaista

Kaikki uutisotsikot

Haku Sotkamon Urheilulukioon

Virallisen urheilulukion aseman saanut Sotkamon lukio on rakentanut määrätietoisesti urheilijoilleen kokonaispakettia, joka luo hyvän mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu. Urheilijoilla on mahdollista räätälöidä omaa opiskeluaan huomattavasti. Urheilulukiolainen suorittaa 12-16 kurssia valmennuksessa lukion opintokokonaisuudesta (75 kurssia). Urheilulukiolaisella on päänsääntöisesti mahdollisuus keskittyä teoriaopinnoissa haluamiinsa oppiaineisiin omien intressiensä mukaan.

Kovat urheilulliset tavoitteet ja halu hoitaa opiskelu kunnolla? – Sotkamon urheilulukio tarjoaa tähän loistavan mahdollisuuden. Valitse opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen – hae 15.3.2016 mennessä!

Urheilulukio ja pesäpallo

Pesäpallo on Sotkamon urheilulukion painopistelajeja. Tavoitteena Sotkamon urheilulukiolla on tuottaa mahdollisimman paljon superpesispelaajia seurojen käyttöön. Vuosina 1990–2015 pesäpallolukiossa on opiskellut 271 urheilijaa ja näistä pääsarjatasolla on pelannut 133 urheilijaa. Urheilulukio pyrkii tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi. Valmennustoiminta on suunniteltu ja rakennettu johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi tavoitteiden suuntaiseksi. Fyysistä, lajitaidollista, lajitaktista ja psyykkistä valmentautumista tuetaan valmennustiedolla.

Valmennustarjotin

Pesäpallolukion puolelta järjestetään viikoittain (ma-pe) 10-12 tuntia ohjattua laji-, fysiikka- ja yleistaitoyhteisharjoittelua urheilulukion pesäpalloryhmissä.

Lajiteoria

1-3 vuosikurssin aikana on yhteensä tarjolla lajiteoriaa 95 tuntia, mihin sisältyy samalla mahdollisuus suorittaa Nuorten pesisvalmentajatutkinto (NPVT) soveltavina lajiteoriakursseina.

Olosuhteet

Harjoittelu tapahtuu Vuokatin urheiluopistolla, Sotkamon lukiolla ja Hiukan pesäpallostadionilla. Asuntolat sijaitsevat (Sompala) urheiluopiston välittömässä läheisyydessä. Sotkamon urheilulukio on hyvä vaihtoehto yhdistää urheileminen ja lukio-opiskelu. Ammattitaitoisen opetuksen, valmennuksen ja hienojen olosuhteiden ohella nuori opiskelee rennossa ja moni-ilmeisessä opinahjossa. Urheilulukio mahdollistaa tavoitteellisen lukio-opiskelun ja huipulle tähtäävän valmentautumisen yhdistämisen.

Hakuaika

Hakeminen Sotkamon urheilulukioon tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika on 23.2. – 15.3.2016. Sotkamon Urheilulukioon pyrkivän hakijan on täytettävä erillinen ”Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016”, joka toimitetaan Sotkamon lukioon 15.3.2016 mennessä.

Pääsykokeet järjestämme huhtikuun aikana. Niistä tiedotamme hakijoita henkilökohtaisesti.

Kirjoittaja: Mikko Huotari/maanantai 8. helmikuuta 2016/Kategoriat: Ajankohtaista

Arvostele tämä artikkeli:
5.0

Katselukerrat (2694)/Kommentit (0)

Tagit:

105 Pesäpallo-onnistumista

105 pesäpallo-onnistumista –materiaali antaa pesiskouluohjaajille ja opettajille työkalupakin rakentaa harjoitusten tavoitteisiin parhaiten soveltuvia harjoitteita, pelejä ja leikkejä.

Suomen Pesäpalloliitto PPL Ry

Superpesis